Студенти по право получиха сертификати за успешен практически курс

вторник, 01 декември 2015 9:00

На официална церемония в зала „Тържествена” студенти по право получиха сертификати за участието си в стажантска програма за придобиване на практически знания и умения в областта на административното правораздаване. В нея са се включили 106 студенти от Юридическия факултет на УНСС.

На събитието присъстваха доц. д-р Живко Драганов, декан на Юридическия факултет, съдия Радостин Радков, председател на Административния съд София-град, съдия Методи Лалов, председател на Софийския районен съд, съдия Любка Стоянова, зам.-председател на Административния съд София-град, Десислава Радкова, съдебен администратор на Административния съд – София област.

В зала "Тържествена"

Началото на събитието бе дадено от доц. д-р Гергана Боянова, зам.-декан по учебната работа на Юридическия факултет.

Приветствие към студентите отправи доц. Драганов. „Тези стажове започнаха през 2008 г. по инициатива на Юридическия факултет на нашия университет и продължават да са единствени по рода си”. Той припомни, че по време на неговото следване съдиите не са искали да обучават студенти, но сега не е така и доказателство за това е стажантската програма, която успешно са преминали студентите на УНСС. „Има интерес и от двете страни. От една страна вие, студентите, виждате как се случват нещата в практиката, от другата страна са съдиите, които искат да работят със студенти”, отбеляза доц. Драганов. „Създали сме организация и трябва да продължим да  развиваме и подобряваме стажантската програма”, завърши деканът.

Доц. Драганов приветства студентите

 „Теорията и практиката си подават ръка и виждате правните теоретични постулати на практика. Виждате и съда от кухнята”, каза съдия Лалов. Вие сте хората, които съдебната система очаква - мотивирани, млади, знаещи. Пожелавам ви обективност и търпение, каза той на студентите.

„Радвам се, че за четвърта поредна година имам възможността да съм сред вас. Виждам ви и в съдебните зали на нашия съд”, каза съдия Радков. „Усмихнатите и ведри, все още необременени, вашите лица говорят за това, че така критикуваната съдебна система ще очаква от вас млада, нова вълна. Тя ще доведе състоянието на правораздаването до ниво, което няма да бъде подложено на сегашните критики”, сподели Радков.

Съдия Радков Съдия Лалов

„За първи път, за летен семестър 2014-2015 г. е имало стаж и в Административния съд – София област. Това е голям успех и се надяваме практическото обучение да се доразвие”, заяви доц. Боянова.

 „За нас беше удоволствие да посрещнем такива млади хора като вас и да ви бъдем от полза. Желаем ви на добър път и сме готови за бъдещите срещи с вас”, каза Десислава Радкова.

Съдия Лалов връчва сертификата на студентска по право

Церемонията продължи с връчването на сертификатите на студентите.

Сертификат от съдия Радков

 

Галерия снимки от Студенти по право получиха сертификати за успешен практически курс ...