Бакалаврите от „Икономика на транспорта” вече с дипломи

сряда, 02 декември 2015 0:00

Цветя, емоции, тоги, академични шапки изпълниха за пореден път зала „Тържествена”, а причината бе официалната церемония по връчването на дипломите на бакалаврите от специалност „Икономика на отбраната”. На събитието присъстваха проф. д.ик.н. Христо Първанов, Антон Гинев, зам.-министър на транспорта, Иван Марков, главен секретар на Министерството на транспорта, преподаватели, родители, гости.

Абсолвентите в зала "Тържествена"

Вие започвате професионалния си път в рамките на обединена Европа, посочи проф. Първанов. Независимо от проблемите, Европейският съюз е най-развитата икономическа и културна общност в света. В нея високо се цени културата с нейните два компонента – образование и възпитание. Образование получихте на европейско равнище, а възпитание ще формирате цял живот, заяви пред аудиторията проф. Първанов.

Проф. Първанов приветства бакалаврите

Проф. Първанов съобщи, че за първите шестима отличници от випуска са подготвени препоръки, които да им послужат пред бъдещите работодатели или за следващите степени в образованието им.

Антон Гинев излезе от академичната тематика и се насочи към „живата икономика“. Той концентрира вниманието на абсолвентите върху възможностите за професионална кариера в транспортния сектор. Гинев говори за видовете транспорт и програмата „Старт в кариерата”, която предлага деветмесечни трудови договори на млади специалисти. „Ние ще изберем кадрите, които да останат в държавната администрация, а и вие ще имате възможност да прецените дали работата ви харесва”, добави Гинев. Той отбеляза също, че в Европейския съюз започват структурни стажове, които са свързани с подготовката на България за председателството й на Съвета на ЕС през 2018 г. „Много разчитаме на младите кадри, които ще бъдат обучени в тези стажове и ще започнат работа в Министерството на транспорта”, каза Гинев.

Зам.-министър Гинев връчва диплома на абсолвент

Иван Марков, възпитаник на УНСС, пожела на абсолвентите успех, здраве и добра реализация.

Главният секретар на Министерството на транспорта Иван Марков също връчи дипломи

Първата диплома бе за отличната студентка Искра Иванова.

 

Галерия снимки от Бакалаврите от „Икономика на транспорта” вече с дипломи  ...