На добър час на абсолвентите от специалност „Финансов контрол”

петък, 27 ноември 2015 0:00

С тържествена церемония в аула „Максима” бяха връчени дипломите на абсолвентите от специалност „Финансов контрол”. На събитието присъстваха проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, доц. д-р Даниела Въткова-Милушева и други преподаватели от катедрата. 

В аула "Максима"

За вас и близките ви този ден е празник, каза доц. Въткова. Бих искала да го нарека празник на надеждата, на едно по-добро утре! Тя посъветва младите хора да намерят пътя в живота си, защото имат и свободата да избират. „Използвайте това, което сте научили в университета, но никога не спирайте да усвоявате нови и нови знания. Имайте прекрасно бъдеще и възможност за реализация тук, а не в чужбина, допълни доц. Въткова. В заключение тя цитира мисъл на  Махатма Ганди: „Живей така, като че ли ще умреш утре, но учи така, като че ли ще живееш вечно”. 

Проф. Башева връчва дипломата на абсолвентка

 „Това е важен випуск за мен, защото през тези години бях декан на факултета”, заяви проф. Башева. Тя изтъкна, че абсолвентите винаги ще са част от голямото семейство на своя университет и факултет. „Навлизате в свят, в който моралната норма „прави добро“ се заменя с „не прави умишлено зло“. Свят, в който напред излизат ценности като рационалност вместо емоционалност, тактичност вместо откровеност, уменията да се възползваш от предимствата си пред другите. 

Диплома и от доц. Въткова

Проф. Башева допълни, че името на отличничката на випуска Веселина Хаджиева вече е записано в книгата на декана. Тя пожела много здраве и успехи на абсолвентите и поздрави родителите за подкрепата, която са им давали.

Вече дипломирани

 

Галерия снимки от На добър час на абсолвентите от специалност „Финансов контрол”  ...