Бакалаврите от „Бизнес икономика“ също взеха дипломите си

понеделник, 30 ноември 2015 10:39

Аула „Максима” бе изпълнена от абсолвенти, родители, преподаватели и гости, които бяха част от тържествената церемония по случай дипломирането на бакалаврите от специалност „Бизнес икономика”.

На събитието присъстваха проф. д.ик.н. Иван Георгиев, доц. д-р Николай Щерев, зам.-ръководител на катедра „Индустриален бизнес“, доц. д-р Димитър Благоев, научен секретар,  доц. д-р Румяна Брестничка, доц. д-р Кирил Димитров и доц. д-р Радко Радев.

В аула "Максима"

Началото на тържествения миг даде доц. Щерев. От името на проф. Йосиф Илиев, ръководител на катедра "Индустриален бизнес", доц. Щерев поздрави абсолвентите. „Убеден съм, че имате още много стъпки напред. Вашето образование, вашето обучение не спира с излизането от тази зала и получаването на диплома. То ще продължи до края на вашия живот. Все пак това е една от основните концепции, която движи съвременния свят“, каза доц. Щерев. Той цитира думите на Сенека: „Учейки другите, човек учи себе си”.

Доц. Щерев, проф. Георгиев и доц. Брестничка (отдясно наляво) 

Ние дадохме част нас по време на лекциите и упражненията, но получихме и част от вас, сподели още доц. Щерев. Пожела на абсолвентите да следват мечтите си, защото чрез тях се преодоляват трудностите. Зам.-ръководителят на катедрата цитира Конфуций: „Учението без размишление е безполезно, но още опасно е размишлението без учене” и призова абсолвентите да размишляват разумно. 

Доц. Щерев връчва дипломата на абсолвент

Проф. Георгиев също поздрави завършващите. Днес вие се дипломирате в една от  най-престижните, а може би и най-престижната специалност. Имаме основание да ви благодарим за положените от вас усилия, каза проф. Георгиев. Акцентирам на това, че вашето обучение по съдържание и форми не отстъпва на обучението в най-добрите европейски университети. Нашите учебни планове и програми заимстват най-добрите практики, а и по-голямата част от преподаватели са специализирали в такива университети, добави той. Той пожела на абсолвентите да се ръководят от принципа: „Мисли локално, действай глобално.” Вие трябва да си поставите по-сериозни цели. Имате приятели, съмишленици, вашите колеги, могат да ви станат бизнес партньори. Поддържайте приятелските си взаимоотношения, каза проф. Георгиев. 

Проф. Георгиев връчва диплома и плакет

Пожелавам тази награда, за която всички родители мечтаят – децата ви да сбъднат всички най-смели ваши мечти, да имат успешен и благоденстващ път, каза доц. Брестничка. 

Дипломирани бакалаври

И доц. Радев се обърна към студентите. Надявам се да сте се научили да обичате науката и живота. Искам да ви благодаря, защото с вашия випуск изживях най-голямото удовлетворение, тъй като започнах като главен асистент, а завърших като доцент. Бъдете живи и здрави, бъдете благодарни на родителите и приятелите си, доказвайте се, че си заслужава да ви се радват и обичат, заяви доц. Радев. 

Вече с дипломи

След това започна официалното връчване на дипломите. Освен дипломи и грамоти имаше и плакети за отличниците.

Галерия снимки от Бакалаврите от „Бизнес икономика“ също взеха дипломите си  ...