Абсолвентите от "Аграрен бизнес" и "Екоикономика" също взеха дипломите си

сряда, 18 ноември 2015 13:03

Зала „Тържествена” за пореден път се изпълни с абсолвенти, този път с бакалаврите и магистрите от специалностите "Аграрен бизнес" и "Екоикономика". На събитието присъстваха проф. д.ик.н. Пламен Мишев, ръководител  на катедра "Икономика на природните ресурси", Любомир Коралов, зам.-главен редактор на вестник „Български фермер”, преподаватели, родители, гости. 

Абсолвентки

Трите химна, които дадоха начало на тържествената церемония, олицетворяват любовта към родината, одата на радостта и дръзновението в живота, обозначи символиката проф. Пламен Мишев. Той шеговито напомни, че всеки дипломиращ се випуск трябва добре да знае и изпълнява първия и четвъртия куплет на Gaudeamus Igitur. 

Проф. Мишев приветства дипломантите

„Без да се увличам да ви давам напътствия, защото ние по-възрастните обичаме да го правим, искам в бъдеще да не забравяте, че сте били студенти в най-големия и най-значимия по своето влияние в обществено-икономическия живот на страната университет“, заяви проф. Мишев. Ръководителят на катедрата пожела на абсолвентите да се реализират в професията и да не се ограничават само в аграрната сфера и в областта на природните ресурси. Желая ви да постигнете успехи в личен и професионален план,  все повече да се гордеем с вас като възпитаници на УНСС, да казваме: „Това са нашите студентите, допринесли за просперитета на България“. 

Вече с най-важния сертификат в професията

Предстоят ви важни години, посочи Любомир Коралов. „Днес нашето земеделие се нуждае от вас. То се намира в сериозен етап от развитието си, преминава от своето юношество в по-зряла възраст, а в нея започват да се налагат други виждания“, сподели пред аудиторията журналистът. Вие сте хора, които сте подготвени и ще се справите с предизвикателствата, защото имате добра подготовка, каза още гостът. 

Любомир Коралов връчва дипломата на абсолвент

 

Галерия снимки от Абсолвентите от "Аграрен бизнес" и "Екоикономика" също взеха дипломите си  ...