Форум "Бъди смел! Създай свое предприятие!"

четвъртък, 29 октомври 2015 9:53

Опитът и постиженията в обучението на студенти по предприемачество в УНСС представи на конференция проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, ръководител на катедра „Предприемачество“. Форумът под надслов „Бъди смел! Създай свое предприятие!“ бе организиран от Френския институт в България със съдействието на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Проф. Кирил Тодоров представя 25-годишния опит и постижения в обучението на студенти по предприемачество в УНСС

Акцент в работата на конференцията бяха спънките в развитието на предприемачеството сред младите хора. Предложени и обсъдени бяха идеи за напредък на дейността в България на базата на френския опит в подготовката и подкрепата на младите предприемачи – най-вече на студентите-предприемачи.

Особен интерес сред участниците във форума предизвика български опит, най-вече опита на УНСС, представен от проф. д.ик.н. Кирил Тодоров.

Проф. Тодоров по време на презентацията му

Проф. Жан-Пиер Боасен  от Института за управление на предприятията, Гренобъл, национален координатор на „Студентски план за иновация, трансфер и предприемачество“, и д-р Асания Себти от университета в Страсбург, студентски предприемачески център  ETENA/PEPITE, споделиха френския опит в обучението по предприемачество с акцент върху специалния статут на френските студенти по предприемачество и подкрепата при стартиране на собствен бизнес.

Сред участници в конференцията – членове на Клуба на младия и иновативен предприемач

Работата на конференцията бе организирана в две сесии: „Подготовка в областта на предприемачеството: ролята на университета“ и „Оказване на подкрепа на предприемачите: Ролята на публичния и частния сектор“.

Галерия снимки от Форум "Бъди смел! Създай свое предприятие!" ...