Наши преподаватели участваха в заседание на Националния съвет за защита на потребителите

четвъртък, 22 октомври 2015 14:00

През октомври в Министерството на икономиката се проведе второ заседание на Националния съвет за защита на потребителите. Съвещателният орган по въпросите на потребителите в България започна работа след деветгодишно прекъсване. В заседанието участваха Даниела Везиева, зам.-министър и зам.-председател на Съвета, Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, Емил Алексиев, началник отдел „Политика за потребителите“ в МИ, представители на други министерства, на българската национална асоциация „Активни потребители“, сдружение „Правна помощ на потребителите”, Пловдив, експерти и др.

Доц. д-р Даниела Иванова и доц. д-р Елка Василева от катедра „Икономика на природните ресурси“ на УНСС представиха резултатите от научните изследвания в сферата на информационните инструменти на политиката за защита на потребителите. Те запознаха членовете на Съвета с оригиналните проучвания върху сравнителните продуктови изпитвания като ефективен метод за информиране и обучение на потребителите.

Участниците в заседанието. Доц. д-р Даниела Иванова (вдясно)

Доц. д-р Елка Василева коментира възможностите за създаване на система за независими сравнителни изпитвания на национално ниво с участието на заинтересованите страни от представяне на потребителска информация.

(Повече информация по темата може да намерите в публикуваните материали от изследователския екип).

 

Галерия снимки от Наши преподаватели участваха в заседание на Националния съвет за защита на потре ...