Дипломираха се бакалаврите от специалност „Счетоводство“

четвъртък, 01 октомври 2015 12:51

Дипломите, които получавате днес, са вид конвертируеми ценни книжа, които са и вашата инвестиция за бъдещето, каза при откриването на тържествената церемония в аула „Максима“ проф. д-р Стоян Стоянов, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“. На събитието по връчването на дипломите на бакалаврите от випуск 2015, специалност „Счетоводство“, присъстваха проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета, проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет и зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, проф. д.и.н. Иван Душанов, доайен на катедрата и председател на Съюза на счетоводителите в България, проф. д-р Емилия Миланова, директор на Университетския център по стандартизация, анализ и одит на финансовия отчет, много преподаватели, гости и близки на абсолвентите. 

В аула "Максима"

Това тържество за мнозина от вас ще е междинен етап в обучението, обърна се към абсолвентите проф. Стоянов и изрази увереност, че повечето от бакалаврите ще продължат образованието си в магистърска степен. Магистратурата е качествено ново равнище на подготовка и образование, изтъкна той. 

По време на тържеството

Ръководителят на катедрата уточни също, че специалността не подготвя счетоводители, а дава университетско образование, което е база и предпоставка за развитие в професията. Най-добрата практика е добрата теория, изтъкна проф. Стоянов. Метафорично той сравни практиката с лампата на гърба, която осветява изминалия път, а лампата на челото, осветяваща пътя напред, със знанието. 

Проф. Стоянов приветства абсолвентите. Вдясно: проф. Башева, проф. Душанов и проф. Миланова

Като символично сбогуване определи тържествената церемония проф. д-р Снежана Башева. Тя връчи поздравителни писма на отличниците от випуска, чийто имена са вписани в книгата на декана. Петнадесет момичета и момчета получиха като най-добри бакалаври 2015 г. в специалност „Счетоводство“ това отличие. 

Проф. Снежана Башева връчва специалните поздравителни писма на отличниците

Гордейте се, че сте възпитаници на УНСС, който отбелязва своята 95-годишнина, и на най-старата катедра в университета, каза на младите си колеги доайена на счетоводната наука у нас проф. Иван Душанов. Той призова абсолвентите да бъдат верни на истината, да спазват закона и никога да не забравят своя университет и катедра. Проф. Душанов раздаде първите дипломи на отличните студенти от випуска. 

Проф. Душанов връчва диплома на абсолвентка 

Проф. Веселка Павлова приветства абсолвентите от името на ректорското ръководство и им пожела успех в живота и професионалното поприще. 

Проф. Веселка Павлова приветства абсолвентите

 

 

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите от специалност „Счетоводство“ ...