Заключителна конференция по проект „Иновативен трансфер на предприемачески и бизнес умения в туристическия сектор”

понеделник, 29 юни 2015 14:01

Заключителна конференция по проект „Иновативен трансфер на предприемачески и бизнес умения в туристическия сектор” се проведе в голямата конферентна зала на университета.  Проектът бе изпълняван от УНСС, в партньорство с Института по туризъм в Словакия и Българската асоциация за селски и екологичен туризъм (БАСЕТ), с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по схема „Без граници – Компонент 1 – Фаза 2”. На форума присъстваха проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет, доц. д-р Тодор Тодоров, ръководител на проекта, преподаватели, студенти.  

По време на заключителната конференция

Партньорите, целите, задачите и дейностите по „Иновативен трансфер на предприемачески и бизнес умения в туристическия сектор” представи доц. д-р Тодор Тодоров, ръководител на проекта. Той открои, че инициативата цели да създаде партньорство за трансфер на добри практики между образователни, научно?изследователски и браншови организации от България и Словакия в обучението по предприемачески и бизнес умения в сферата на туризма. В основата на проекта стои изграждането на симулационна среда, в която ползвателите на конструираната по проекта обучителна онлайн платформа да получат възможността да разработят бизнес план на планираната от тях туристическа дейност, изтъкна доц. Тодоров.

Доц. Тодор Тодоров представя проекта

Сред целите на проекта са и насърчаване придобиването на компетенции за развитие на бизнеса и предприемачеството, на ученето през целия живот чрез стимулиране на участието в иновативни форми на формално, неформално и информално (самостоятелно) обучение. Доц. Тодоров конкретизира шестте дейности по проекта и очакваните резултати в стартиране на собствен бизнес, разработване на предприемачески стратегии, развитие на иновативни модели на социални предприятия и нови учения за нови работни места и по-конкурентни предприятия.

В голямата конферентна зала

По време на форума бе направена и демонстрация на разработената по проекта обучителна онлайн платформа за симулация на инвестиционни решения в сферата на туризма. Участници в шестте проведени семинара по проекта и посетилите партньорската организация в Словакия споделиха своя опит.

 

  

Галерия снимки от Заключителна конференция по проект „Иновативен трансфер на предприемачески и биз ...