Наш студент спечели Националния конкурс „Млад одитор – 2015 г.“

петък, 19 юни 2015 11:18

Студентът от УНСС Георги Стоянов спечели първо място в Националния конкурс по одит за студенти “Млад одитор – 2015“. Конкурсът бе организиран за четвърта година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и на него се явиха 99 студенти от 10 висши училища. Най-голям беше броят на участниците от нашия университет.

Победителят Георги Стоянов получи право на  едномесечен стаж в компаниите съорганизатори на конкурса –„ЕЙЧ ЕЛ БИ България” ООД и „Захаринова и Партньори” ООД, както и парична награда в размер на 2000 лв., плакет и сертификат за участие. Наградата му беше връчена от Менда Стоянова, възпитаничка на УНСС и председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание (на снимката долу).

Специална награда бе присъдена и на Радост Рачева, студентка от УНСС. Наградата й бе връчена от доц. Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Победителите и официалните гости на събитието

Целта на конкурса е да бъде  популяризирана одиторската професия сред младите хора, както и да се акцентира върху ролята на одита в бизнес средите и обществото. Между официалните гости на събитието бяха представители на Министерството на финансите, Сметната палата, Националния осигурителен институт, Агенцията за държавна финансова инспекция, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, Институтът на дипломираните експерт-счетоводители и др.

Галерия снимки от Наш студент спечели Националния конкурс „Млад одитор – 2015 г.“ ...