Американски професор изнесе публична лекция за демокрацията и капитализма в САЩ

понеделник, 18 май 2015 0:00

Проф. Джоел Улоф от университета в Синсинати, специалист в областта на сравнителните политически изследвания и политическата теория, изнесе публична лекция в университета. Темата на лекцията му бе свързана с ефекта на потребителския дълг върху демокрацията и капитализма в САЩ.

Доц. д-р Евгения Василева от катедра „Международни отношения“ представи лектора и открои основните теми в презентацията му. Тя представи и проф. Иван Динев, възпитаник на УНСС и преподавател в университета в Синсинати, осъществил посещението на госта.

При откриването на публичната лекция в малката конферентна зала

Проф. Джоел Улоф изясни основните понятия и концепцията за демокрация, спря се в хронология от  1990 г. до 2008 г. на моделите на капитализма, разгледа много от програмите за овладяване на икономическия растеж в условията на дългов режим и ефекта им върху демокрацията. Лекторът коментира и различните теории, свързани с икономическия растеж и демокрацията, като открои предизвикателствата пред съвременната наука за бъдещето.

Проф. Джоел Улоф

Проф. Улоф е доктор по политически науки от университета в Чикаго (1976 г.) и професор на университета в Синсинати (от 1982 г).  Работи по проблемите на политическата сила, капитализма и Европейския съюз. Автор на три книги, много статии и студии по тази проблематика. 

 

 

Галерия снимки от Американски професор изнесе публична лекция за демокрацията и капитализма в САЩ ...