Дeн на отворените врати в хотел „Хилтън” за студентите от „Икономика на туризма“

петък, 22 май 2015 9:27

Катедра „Икономика на туризма“ организира и проведе традиционния Ден на отворените врати в хотел „Хилтън” София. В събитието взеха участие студенти от специалността, академичният състав на катедрата и ръководителите на основните хотелски звена.

Младите хора бяха посрещнати лично от Щефан Райтер, генерален мениджър на хотела, Вера Цончева, директор „Финанси и човешки ресурси“, Кристина Богомилова, отдел „Счетоводство“, и Яна Баронова, администратор „Човешки ресурси“. Посещението бе осъществено в рамките на глобалното събитие „Кариери в Хилтън“, организирано за пета поредна година във всички хотели „Хилтън” в света.

Студентите от специалност „Икономика на туризма“ с академичния състав на катедрата и Кристина Богомилова, отдел „Счетоводство“ на хотел „Хилтън”  

Ръководителите на отдели „Фронт Офис“, „Хотелско домакинство“, „Храни и напитки“ и „Банкетни мероприятия“ представиха основните и специфичните задължения и отговорности на сътрудниците, както и дейностите, които се извършват в различните сектори. Участниците отправиха много въпроси и получиха компетентни отговори.

В ресторанта на хотел „Хилтън“ София

Студентите разгледаха основните блокове в хотела, видовете хотелски стаи, заведенията за хранене и развлечения, конферентните зали, спа центъра и търговските помещения на територията на хотела. Те участваха в реални ситуации от хотелиерската практика. Симулирани бяха добри и лоши примери, свързани с технологията на обслужване – посрещане и настаняване на гости в хотела, обслужване по време на техния престой и изпращане. Изказани бяха мнения за решаването на конкретните казуси.

В президентския апартамент на хотела

Възпитаниците на специалността получиха полезни практически съвети за изпълнение на работните процеси в хотелиерството и ресторантьорството. Студентите се запознаха с възможностите за бъдеща професионална реализация в хотел „Хилтън” София.

 

Галерия снимки от Дeн на отворените врати в хотел „Хилтън” за студентите от „Икономика на туризма“ ...