Кръгла маса по въпросите на корпоративното управление, устойчивото развитие и разкриването на нефинансова информация

петък, 15 май 2015 16:02

Кръгла маса по въпросите на корпоративното управление, устойчивото развитие и разкриването на нефинансова информация се проведе в университета. Събитието бе фокусирано върху представянето и проучването на тези проблеми от изследователския екип на катедра „МИО и бизнес“ и на Форума за корпоративно управление.

По време на форума

Доц. д-р Иван Стойчев, ръководител на катедра „МИО и бизнес“ и директор на Института за следдипломна квалификация, структурира в презентация разбирането за корпоративно управление, актуалните проблеми на устойчивото развитие, извеждането на нови идеи и замисли след кризисните процеси и др. Той направи сравнителен анализ на концепцията за корпоративна социална отговорност, разгледа „споделената изгода“, конкретизира модела GRI. Доц. Стойчев представи и някои изводи от проведеното изследване за новите тенденции в условията на нарастващо внимание към въпроси на устойчиво развитие.

Проф. Боева и доц. Стойчев

Темата „Разкриване на нефинансова информация: от доброволно към задължително“ коментира проф. д.ик.н. Бистра Боева, директор на Института по икономика и политики. Тя се спря на Глобалната инициатива за разкриване на информация (Global Reporting Initiative), изискванията, произтичащи от спазването на Глобалния договор (Global Compact),  ИСО стандартите, Директивата за разкриване на нефинансова информация и информация за разнообразието (Directive on disclosure of non-financial and diversity information), която материализира мерки от Плана за действие  на ЕК за подобряване на дружественото право и корпоративното управление.

Участници в кръглата маса

В кръглата маса участваха водещи специалисти и експерти в областта.

Галерия снимки от Кръгла маса по въпросите на корпоративното управление, устойчивото развитие и ра ...