Заслужени отличия в ,,Студент на годината 2015“

четвъртък, 14 май 2015 13:09

За четвърта поредна година в аула „Максима“ се проведе церемонията по награждаването на победителите в конкурса ,,Студент на годината“. Организатор на събитието бе Студентският съвет, който продължава да се утвърждава като водещ сред студентските съвети на висшите училища в страната. Основната цел на конкурса бе да се отличат най-добрите студенти и докторанти в УНСС за постигнатите от тях постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с академичния процес на национално и международно ниво, както и да се отдаде благодарност на преподавателите, подпомогнали тези успехи.

В аула "Максима"

Членове на авторитетното жури бяха проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията, Димитър Дилчев, кмет на район ,,Студентски“, Денис Димитров, председател на Студентския съвет на УНСС, Весела Михайлова, председател на Студентския съвет на Икономическия университет – Варна.

Журито

Първата категория ,,Студент на годината“ бе за ,,Бакалавър“ в различните професионални направления. Сред силна конкуренция, победител в подкатегория ,,Бакалавър по икономика“ стана Божидара Дончева, студент в специалност ,,Икономическа социология“, носител и на престижната награда ,,Млад мениджър“ 2014 г.

Божидара Дончева

Наградата ,,Бакалавър по финанси“ спечели Савомир Ботев, завършил с отличие и почетни сертификати курсове в американски университети.

Савомир Ботев

В ,,Журналистика" призът отиде при Фани Юзирова, също притежател на много сертификати и признания, водещ в Дарик радио.

Фани Юзирова

,,Бакалавър по политически науки“ стана Илиян Крумов, а в „Право“ бе отличен Траян Косев, който посочи, че това признание заслужават и останалите му колеги от Юридическия факултет.

Илиян Крумов Траян Косев

Таня Димитрова, победител в подкатегория ,,Магистър“, спечели стипендия ,,Буров“ за академичната 21014/2015 г. Заради постиженията си тя е поканена като хоноруван асистент към катедра ,,Финанси“ на УНСС. Наградата й връчи кметът на район ,,Студентски“ Димитър Дилчев. ,,Вълнувам се, защото това за мен е голяма чест и признание“, сподели Таня Димитрова, която благодари на семейството си и преподавателите.

Таня Димитрова

Победител в категория ,,Докторант“ стана Яница Маринова от катедра ,,Медии и обществени комуникации“, която има много награди и постижения. Тя е изявен доброволец, сценарист, режисьор, автор на късометражни филми. ,,Пожелавам на всички да са „нещотърсачи“ и непрекъснато да откриват нови светове“, обърна се тя към колегите си.

Яница Маринова

За втора поредна година бе връчена и наградата ,,Студент с научен принос“. Призът отиде при Борислав Димитров, а наградата му връчи проф. д.ик.н. Валентин Кисимов (на снимката долу). ,,Пожелавам на всички колеги да участват в подобни инициативи, тъй като това е  признание за знанията и постиженията им. И смело да вървят напред“, каза Димитров.

Победителят в категория ,,Студент-спортист на годината“ е истинска гордост за УНСС и безапелационен победител. Това е състезателят по снукър Ивайло Пеков. Наградата му връчи кметът на район ,,Студентски“, който заяви, че е впечатлен от това, което се прави в университета. Той пожела успех на Ивайло и изрази надеждите си да го видим на финал с Рони О‘Съливан. ,,Ще продължа да се развивам и представям България гордо пред света“, благодари за отличието младият талант.

Ивайло Пеков

Наградите на отличените преподаватели връчи Денис Димитров, председател на Студентския съвет. В подкатегория ,,Асистент на годината“ бе отличен гл.ас. д-р Николай Ванков. ,,Страшно се вълнувам от това, че получавам признанието на моите студенти. Благодаря ви. Искам да благодаря и на Студентския съвет, защото заедно направихме събитието ,,Дни на отворените врати“. Това беше част от силната маркетингова кампания за ,,Бакалавър“ 2015 г. Такива събития трябва да се правят все повече и повече, защото УНСС е най-добрият университет в България“, каза гл.ас. д-р Николай Ванков.

Гл. ас. д-р Николай Ванков

За ,,Доцент на годината“ студентите на УНСС избраха доц. д-р Христо Катранджиев. ,,Искам да благодаря на Студентския съвет, на всички студенти, които ме подкрепиха. Много горд и щастлив съм от това признание“, каза той.

Доц. д-р Христо Катранджиев

В предизвикалата най-голям интерес категория ,,Преподавател“ призът спечели проф. д-р Богомил Манов. ,,Тази награда и оценка са изключително ценни, защото са от вас и защото получавам приза за втори път, след като през 2013 г. също бях „Преподавател на годината“. Проф. Манов се пошегува, че в признанието има и доза „конфликт на интереси“, тъй като е сред преподавателите в университета, които пишат доста двойки. Отстоявайте себе си, не робувайте на авторитети, защото в определени обстоятелства те могат да се окажат лъжливи, призова той студентите.

Проф. д-р Богомил Манов

За доброто настроение в залата се погрижиха и Павел, Венци-Венц и Моисей, прозвучаха прекрасните гласове на Мина Сучева и Вася Попова от Националната музикална академия и на възпитаничката на УНСС Памела Калоянова. Водещи на церемонията бяха Александра Богданска и Йордан Марков, който взе участие и с музикален поздрав. 

Официални партньори на проявата бяха ISIC, Job Tiger, host.bg, Студентският съвет на НМА ,,Панчо Владигеров“, студио Dance Station, Камчия Бийч Ризорт, спортен клуб ,,Робин Худ“, театър ,,Българска армия“ и др., които осигуриха наградите за победителите.

Галерия снимки от Заслужени отличия в ,,Студент на годината 2015“ ...