Първата тренировъчна фирма на УНСС със специалната награда на международния панаир “ТФ ФЕСТ 2015”

сряда, 29 април 2015 15:44

Международният панаир Пловдив връчи специалната награда за най-професионално оформени щанд и експозиция на фирмата за финансови и счетоводни услуги ФСФ на студенти от УНСС. Нашата фирма бе сред 104-е предприятия на студенти и ученици от България, Румъния и Черна гора, които участваха в осемнадесетия международен панаир “ТФ ФЕСТ 2015”.

Представителите на нашата фирма

Учебна фирма „ФСФ“ ООД е създадена през 2014 г. по проект "Изследване на възможностите за усъвършенстване на връзката "обучение-бизнес" чрез създаване на тренировъчна счетоводна фирма". Проектът е иницииран от  Финансово-счетоводния факултет и катедра “Счетоводство и анализ” при УНСС. Мотивът е да се осигури възможност на  студентите от специалностите от поднаправление «Финанси, счетоводство и контрол» в университета за придобиване на умения, съобразно изискванията на реалната практика и бизнеса към висшето образование. Така младите хора имат възможност да работят на специализиран счетоводен софтуер, както и да придобият реални практически способности.

С отличията

Проектът е финансиран от фонд НИД на университета под ръководството на проф. д-р Стоян Стоянов, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, и членове гл. ас. д-р Христо Маврудиев, докторант Николай Кацарски и докторант Мартин Танчев. 

ТФ ФЕСТ е одобрен от Европейската комисия като международно събитие и е включен в събитията, свързани с Европейската седмица на малките и средните предприятия. Той е част от проект “Мост между училището и бизнеса” за създаване на трайна връзка и сътрудничество между образованието, бизнеса и неправителствения сектор, за представяне на постиженията на обучаваните в тренировъчни фирми пред бъдещите работодатели.

Галерия снимки от Първата тренировъчна фирма на УНСС със специалната награда на международния пана ...