Международна научно-практическа конференция „Актуални проблеми на правата в законодателствата на Русия и България“

понеделник, 20 април 2015 15:45

Международна научно-практическа конференция „Актуални проблеми на правата в законодателствата на Русия и България“ бе осъществена между УНСС и Северозападния институт по управление - филиал на Руската академия за национално стопанство и публична администрация при Президента на Руската федерация във видеоконферентна връзка. Между двете институции бе подписан меморандум за сътрудничество през януари 2014 г.

Форумът бе осъществен чрез видеоконферентна връзка

Конференцията бе открита от деканите на юридическите факултети на УНСС и института в Санкт Петербург проф. д-р Христина Балабанова и Сергей Ципляев. Проф. Балабанова поздрави участниците във форума и изтъкна актуалността на проблематиката, в контекста и на възможните конституционни промени у нас, които ще засегнат в определена степен правата на гражданите.

Проф. Балабанова поздравява участниците в конференцията

Модератори на конференцията бяха доц. д-р Райна Койчева от катедра „Частноправни науки“ на УНСС и доц. Олга Шубина от катедра „Гражданско и трудово право“ на руския институт.  

Участниците от УНСС

„Секуларизъм и конституционализъм в културните парадигми на новото време“ с „опита от четирите български конституции“ бе темата на доклада на ас. Виктор Иванов от катедра „Публичноправни науки“. Доклади изнесоха и доц. д-р Райна Койчева, доц. д-р Таня Йосифова, ръководител на катедра „Частноправни науки“, гл.ас. д-р Диана Маринова от катедра „Частноправни науки“.

Сергей Ципляев, декан на Юридическия факултет на института в Санкт Петербург 

Участниците във форума дискутираха по докладите и актуалната проблематика.

 

Галерия снимки от Международна научно-практическа конференция „Актуални проблеми на правата в зако ...