Студенти от Юридическия факултет присъстваха на Деня на отворените врати в СГС

петък, 17 април 2015 14:14

По покана на съдия Владимир Йорданов, и. ф. председател на Софийския градски съд, на 16 април група от 10 студенти от специалност „Право“ и техни преподаватели от Юридически факултет на УНСС, заедно с колеги от СУ „Св. Климент Охридски“, посетиха съда в „Деня на отворените врати“.

Студентите по време на посещението в СГС

Събитието бе организирано в чест на Деня на Конституцията на Република България и Деня на юриста.  Със съдействието на административния секретар Капка Лозева и пресаташето на съда Милена Орозова студентите се запознаха подробно с дейността на всички звена в институцията. Те посетиха и разговаряха със служителите в деловодствата на СГС, разгледаха служба „Обща архива”, хранилището на делата, бюро „Призовки” и други.

Работата на съда отблизо

Съдия Евгени Георгиев демонстрира компютърното разпределение на случаен принцип на дела в Гражданско отделение. В 73 зала на съда бе презентирана дейността на Центъра по спогодби и медиация към Софийски градски съд и Софийски районен съд. Показан бе и филм за създаването и дейността на Съдебната палата.

 

Галерия снимки от Студенти от Юридическия факултет присъстваха на Деня на отворените врати в СГС ...