Уроци по лидерство с Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле България

четвъртък, 02 април 2015 12:21

Изпълнителният директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо даде уроци по лидерство на студентите от университета. Той отговори на въпросите какви качества трябва да притежават успешните лидери, как да се мотивира екип и кои са най-трудните решения, които се взимат. Съорганизатори на събитието бяха Междууниверситетският център за развитие на кариерата при УНСС и неправителствената организация „Заедно в час“.

Хуан Карлос Пералехо (вдясно) и доц. д-р Йордан Близнаков, в.и.д директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата

Хуан Карлос Пералехо разграничи с примери лидера от мениджъра, съпостави успешните лидери и коментира стиловете им. Той систематизира шестте основни лидерски качества, заради които компаниите биха инвестирали в определен специалист: далновидност, личен пример, резултатност, водачество, адаптация и възможност за трансформация.

По време на лекцията в голямата конферентна зала

В основата на лидерството е да умеете да мотивирате хората, като им дадете усещане за цел, а когато взимате най-трудните решения да сте с отворени очи и да показвате убеденост в най-доброто, формулира Хуан Карлос Пералехо пред студентите.

Лекторът

Лекторът приведе примери от професионалния си опит в Нестле България и завърши с девиза на нашия университет: „Духът прави силата“.

Лекцията на Хуан Карлос Пералехо бе открита от доц. д-р Йордан Близнаков, в.и.д. директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата – организатор на събитието.

„Заедно в час“, съорганизатор на събитието, представи  Нели Кочева (на снимката долу), която изтъкна, че мисията на неправителствената организация е да бъде осигурен достъп на всяко дете в България до качествено образование. За целта се насърчават и подготвят способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в нашата образователна система и общество.

Галерия снимки от Уроци по лидерство с Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле Бълга ...