Наш преподавател - председател на комисията по провеждането на Националната олимпиада по испански език

вторник, 31 март 2015 9:46

На 28 март в Русе се проведе ежегодната Национална олимпиада по испански език. Организатори на събитието бяха МОН и  регионалният инспекторат по образованието в Русе, а домакин -  училището по европейски езици СОУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ”. До националния кръг бяха допуснати 121 ученици от 8-и до 12-и клас от общо 17 училища в 12 области в страната.

Ученици, достигнали до националния кръг

На тържественото откриване на олимпиадата, проведено в архитектурния шедьовър на града „Доходно здание”, присъстваха представители на кметската управа, Веселина Ганева, държавен експерт по образованието в МОН, Сесар Аха, съветник по образователните въпроси към посолството на кралство Испания, учители по испански език и др.

Доц д-р Даниела Кох-Кожухарова приветства участниците в олимпиадата

Доц. д-р Даниела Кох-Кожухарова, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика” в УНСС  и  председател на комисията по провеждането на Националната олимпиада по испански език, благодари на домакините за гостоприемството и приветства младите олимпийци на испански. Доц. Кох отбеляза, че през 2015 г. светът чества 400 години от издаването на втората част на романа „Дон Кихот“, но приветствието й няма да е в стила на Сервантес, а на Балтасар Грасиан. Тя цитира неговата максима: Lo bueno, si breve, dos veces bueno.

Националната комисия и представители на инспектората по образование

Доц. Кох-Кожухарова даде технически указания на участниците и изрази очакване, че сред лауреатите и най-добре класиралите се дванадесетокласници мнозина ще изберат да продължат обучението си УНСС.



Галерия снимки от Наш преподавател - председател на комисията по провеждането на Националната олим ...