Студенти и преподаватели от ЮФ участваха в „Деня на отворените врати“ на ВКС

понеделник, 16 март 2015 13:11

Студенти и преподаватели от Юридическия факултет на университета присъстваха на „Деня на отворените врати“ на Върховния касационен съд на Р България (ВКС) по покана на неговото председателство. В инициативата се включиха доц. д-р Мирослав Димитров, зам.-декан по НИД, доц. д-р Вълчин Даскалов, зам.-декан по учебната дейност, доц. д-р Гергана Боянова, ръководител на стажа в Софийския районен съд, гл. ас. д-р Илонка Горанова, ръководител на стажа в Административния съд София-град, както и 38 студенти от III до V курс. 

В 15 заседателна зала със съдия Вероника Имова (в средата) и зам.-председателя на ВКС и председател на Гражданската колегия съдия Красимир Влахов

Съдия Красимир Влахов, зам.-председател на ВКС и председател на Гражданската колегия, покани гостите в зала 15, където ги запозна със структурата и дейността на висшата съдебна инстанция по наказателни и граждански дела.

За работата на съдиите от Наказателната колегия на ВКС студентите научиха от съдия Вероника Имова, председател на 3-то наказателно отделение.

Студенти в 15 заседателна зала, в която се провеждат общите събрания на колегиите на ВКС

Съдия Влахов и съдия Имова отговориха на поставените от студентите въпроси от областта на гражданския и наказателния процес. 

В 17 заседателна зала, в която се разглеждат касационни жалби от състави на ВКС

Преподавателите благодариха на съдиите за отправената покана и им подариха сборници с доклади от Годишната научна конференция на Юридическия факултет през ноември м.г., на която съдия Влахов беше официален гост. Бе изразено и общото желание ползотворното сътрудничество и добрите отношения между ЮФ на УНСС и ВКС да продължат и занапред.

 

 

 

Галерия снимки от Студенти и преподаватели от ЮФ участваха в „Деня на отворените врати“ на ВКС ...