Бизнес форум за студенти „Аз и бизнесът“

вторник, 24 февруари 2015 15:53

За пета поредна година списание „Enterprise”, с домакинството на Студентския съвет при университета, с партньорството на АИЕСЕК България и Бизнес клуб УНСС, организира форум за студенти „АЗ и БИЗНЕСЪТ”, който се проведе в аула „Максима“. Форумът бе насочен към студенти от III, IV курс и магистри от всички български университети, които искат да развиват кариерата си в мултинационални компании в страната. Сред гост-лекторите бяха Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг, Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Амджен България, Христо Илиев, основател и собственик на AG Capital, Мартин Гиков, главен търговски директор на УниКредит Лизинг.

По време на форума в аула "Максима"

Водещата Надя Гогова, управител на сп. “Еnterprise“, поздрави присъстващите и гост-менторите. Бъдете проактивни, за да дойдат резултатите, обърна се тя към студентите.

Форумът е сред утвърдените събития на университета, който събира младите хора с авторитетни представители на бизнеса, изтъкна новият секретар на Студентския съвет Карина Димова.

Гост-менторите

Думата „ментор“ означава човек, който напътства, дава насоки и играе съществена роля във вашето развитие. Ако за 40 минути вляза в ролята на ментор, наистина бих бил доволен, каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг. Той посочи, че за успеха са важни амбицията, която насочва и управлява желанията, и мечтите, които трябва да са толкова големи, че да растем с тях. Менторът информира аудиторията за Софарма и нейното международно присъствие, проследи развитието на компанията пред последните години до 1914 г., когато тя се утвърждава като №1 по приходи във фармацевтичния сектор.  Мисията ни е да се превърнем в напълно интегриран доставчик на иновативни и качествени здравни услуги, коментира той.

Димитър Димитров даде ценни идеи на студентите

Следващите гост-ментори разказаха за своите организации и насърчиха студентите да вярват в себе си и да търсят реализация. Участниците имаха възможност да се включат в дискусионните панели – workshops към различните компании. Те решаваха казуси от сферата на човешките ресурси, маркетинга и продажбите, получиха ценни съвети от млади мениджъри и предприемачи.

Студентите

Галерия снимки от Бизнес форум за студенти „Аз и бизнесът“ ...