Наш преподавател издаде книга във Виена

понеделник, 16 февруари 2015 16:21

В австрийската столица излезе от печат книгата на доц. д-р Светослав Спасов – “SEE*ing European Security Architecture” - четвърта за автора и първо издание на английски език. Доц. Спасов, който е посланик, постоянен представител на Р България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена, е част от екипа на катедра "Национална и регионална сигурност". 

Доц. Спасов

Книгата е отпечатана със съдействието на Австрийската военна академия. Тя представя различни модели на сътрудничество,  свързани с динамиката и развитието на политика на обща европейска сигурност. Авторът се фокусира върху принципите и механизмите на външната политика на ЕС и политиката на сигурност, която се базира върху процеса на превенция и управление на кризи, както и върху създаването на стратегически  партньорства между отделни държави и международни организации, сред които са НАТО и ОССЕ.

Доц. Спасов изразява своята благодарност към проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност”, доц. д-р Цветан Цветков, директор на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността (ЦСИОС) при УНСС, и доц. д-р Велизар Шаламанов за съдействието, оказано при написването на книгата. Припомняме, че наскоро ЦСИОС стана първата българска институция член на Академичната мрежа на ОССЕ.

Галерия снимки от Наш преподавател издаде книга във Виена ...