Екип на катедра "Национална и регионална сигурност" посети АЕЦ "Козлодуй"

четвъртък, 29 януари 2015 10:15

Във връзка с новата магистърска програма „Ядрена сигурност“, която ще започне от началото на следващата учебна година, екип от катедра „Национална и регионална сигурност” с ръководител проф. д-р Димитър Димитров посети АЕЦ „Козлодуй” ЕАД.

Проф. Димитров запозна ръководството на централата с магистърската програма, която нашият университет подготвя с подкрепата на международни и български институции -  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), с която УНСС подписа споразумение за сътрудничество през юни 2014 г., Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Агенцията за ядрено регулиране, Българската академия на науките (БАН), Института по металознание на БАН и др. Домакините демонстрираха сериозен интерес към програмата. И двете страни изразиха желание за бъдещо сътрудничество в областта на обучението по ядрена сигурност и за подписване на споразумение между УНСС и АЕЦ „Козлодуй” ЕАД.

По време на разговорите в централата

Екипът на катедра „Национална и регионална сигурност” се запозна със структурата на атомната централа и работата на операторите на двата реактора. Чрез симулатор в учебния център бяха представени различни сценарии на ядрени аварии.

Пред АЕЦ "Козлодуй"

Галерия снимки от Екип на катедра "Национална и регионална сигурност" посети АЕЦ "Козлодуй" ...