Обучение за работа с базите-данни на издателство "Емералд"

понеделник, 15 декември 2014 13:21

В Читалня 1 на университетската библиотека се проведе обучение за работа с базите-данни на Emerald E-Books Collection BME – електронни книги в областта на икономиката и бизнеса, и Emerald E-Books Collection SS - електронни книги в областта на социалните науки. Цветелина Димитрова, представител на „Eмералд“ за България, проведе обучителния курс. Станка Ценова, директор на „Университетска библиотека и централен архив“, откри семинара и представи лектора и издателството.

По време на обучението

"Емералд" е водещо независимо издателство с глобално влияние върху научните изследвания в областта на образованието, бизнеса, управлението, инженерните, социалните и политическите науки. Преподавателите от университета проф. Иван Душанов и проф. Силвия Трифонова са членове на редакционните колегии на списания на „Емералд“, посочи Цветелина Димитрова. Тя се спря на книжните поредици, научните изследвания, електронната колекция на книгите, подложените на оценка научни издания, много от които с импакт фактор. Димитрова конкретизира и предметните области: маркетинг, информационен мениджмънт, счетоводство, финанси и икономика, бизнес управление и стратегии и други, които „покриват“ профила на образователната и научната дейност в УНСС.

В Читалня 1 на библиотеката

Представителят на издателството за България посочи също, че 89 от класираните от Файненшъл таймс в топ 100 бизнес училища в света са закупили колекцията на „Емералд“ и през 2011 г. са свалили 1,2 милиона пъти специализирани статии. Цветелина Димитрова проследи и процесът на публикуване и търсене в „Емералд“, достъпът до специализираните ресурси за библиотекари, автори, изследователи, преподаватели и студенти. Целта на такива срещи и обучения е да се интегрират колекциите на „Емералд“ с работата на УНСС, посочи тя.   

Галерия снимки от Обучение за работа с базите-данни на издателство "Емералд" ...