И политолозите се дипломираха

петък, 05 декември 2014 13:57

На тържествена церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени дипломите на магистрите и бакалаврите от специалност  „Политология“. На събитието присъстваха проф. д-р Георги Янков, ръководител на катедра „Политология“, доц. д-р Блага Благоева, зам.-декан на факултет „Международна икономика и политика“, преподавателите доц. д.пол.н Георги Манолов, доц. д-р Ивка Цакова, доц. д-р Елена Симеонова, гл. ас. д-р Николай Кръстевq ас. Ивайла Стоева. Началото на церемонията бе дадено от доц. д-р Симеон Асенов, научен секретар на катедрата. „Благодаря на родителите ви, че са вложили във вас достатъчно усилия, за да овладеете знанията, които са ви необходими за успешна реализация и кариерно развитие“, поздрави присъстващите той.

Абсолвентите и гостите в зала "Тържествена"

Ние, преподавателите се стремяхме да избегнем едностранчивостта и да ви дадем широка подготовка, да издигнем вашия поглед високо, направи равносметка на изминалите студентски години проф. д-р Георги Янков. „Ако виждах по-далеч от другите, то е защото стоях на раменете на гиганти", припомни той думите на Исак Нютон и в контрапункт цитира афоризма на Козма Прутков: „Тесният специалист прилича… на подутина от зъбобол!“. Проф. Янков формулира и смисъла на университетското образование: Да подготвя добри специалисти и културни хора. 

Проф. Янков връчи на отличниците специални грамоти и книги

Проф. Янков даде съвет на абсолвентите, цитирайки проф. Асен Златаров: да отгледат у себе си три добродетели - трудолюбие, привързаност към истината и привързаност към своята страна и народ. Опознавайте света, имайте досег с различни култури, но правете така, както са правили българските студенти-интелектуалци след Освобождението, учещи и специализиращи в чужбина. В България и чужбина - никога не се отчуждавайте от родината си, каза ръководителят на катедрата. И накрая пожела на възпитаниците си: Живей честно, никому не вреди и всекиму дай заслуженото! 

Проф. Янков връчва дипломата на абсолвентка

Благодаря на родителите, че ви повериха в нашите ръце, че ни дадоха за четири години такива прекрасни момчета и момичета. И се надявам да не сме ги разочаровали, каза доц. Блага Благоева и увери абсолвентите, че в нейно лице винаги ще имат добър колега и приятел.

Доц. Блага Благоева със свои възпитанички

На всички ви желая много житейски радости, много любов и уважение, а вие отдавайте това и на вашите родители и приятели, пожела на абсолвентите доц. д-р Ивка Цакова.

Дипломирани политолози

Колеги, аз не съм по позитивните стимули, знаете. С много от вас ми е изключително тъжно, че се разделяме, но се надявам да останем във връзка. Да ни е жив и здрав фейсбук, пошегува се гл. ас. Николай Кръстев.

Галерия снимки от И политолозите се дипломираха ...