Два работни семинара по Проект BG051PO001-3.1.07-0059 “Актуализиране на учебните планове и програми в ОКС “Бакалавър” за прoфесионално направление “Икономика” в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане икономика, основана на знанието”

сряда, 26 ноември 2014 8:53

На 25 ноември в университета се проведоха два работни семинара по Проект BG051PO001-3.1.07-0059 “Актуализиране на учебните планове и програми в ОКС “Бакалавър” за прoфесионално направление “Икономика” в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане икономика, основана на знанието”.

В Общоикономическия факултет с участието много колеги беше представена и обсъдена дейността на отделните катедри по актуализация на съществуващите учебни  програми и създаването на нови програми през изминалата година. В дискусията се включиха активно и представителите на единия от партньорите по проекта – Агенцията по заетостта в лицето на Людмила Цекова, началник на отдел “Информационно техническо осигуряване”, и Йордан Йорданов, главен експерт в същия отдел.

Модератор на семинара беше зам.- декана на факултета доц. д-р Мария Стоянова.

Участници в работния семинар на Общоикономиеския факултет

Във факултет “Приложна информатика и статистика” бяха представени направените анализи на действащите учебни програми в двете водещи катедри “Информационни технологии и комуникации” и “Статистика и иконометрия”. Заключенията на катедрените колективи бяха потвърдени и от експертите на Агенцията по заетостта, партньор по проекта. Отбелязан беше и засиленият интерес на студентите към лекциите, изнесени от специалисти от практиката.

Модератор на семинара беше декана на факултета проф. д-р Камелия Стефанова.

Участници в семинара
По време на обсъжданията

 

Галерия снимки от Два работни семинара по Проект BG051PO001-3.1.07-0059 “Актуализиране на учебните ...