Да подкрепим фонда в памет на доц. д-р Борис Ланджев

сряда, 17 септември 2014 10:58

В памет на доц. д-р Борис Ланджев, преподавател по търговско и борсово право, бивш зам.-декан на Юридическия факултет на УНСС, бе учреден фонд към Центъра за международни правни изследвания - Center for International Legal Studies, със седалище в Залцбург, Австрия.

Центърът е неправителствена организация с идеална цел, създаден през 1976 г., за разпространение в международната общност на знания в областта на правото. Сред дейностите му са научни изследвания, обучение и издателска дейност. Той осигурява и преподавателите по американско право в УНСС - избираема дисциплина, която се предлага всеки семестър на английски език. Борис Ланджев постави началото на участието на УНСС в тази програма през 2006 г.

Ето линк към сайта на центъра:
http://www.cils.org/home/

Фондът в памет на доц. Ланджев е учреден по предложение на участник в програмата за обмен на преподаватели. Създаден е за набиране на средства за млади изследователи от университети от Източна Европа и от държавите от бившия Съветски съюз за участието им в годишните сесии на центъра, които се провеждат в Залцбург. В него досега са събрани около 2500 долара при необходими 4000 долара, като повече от дарителите са чужденци.

Призоваваме нашата академична общност, колегите и възпитаниците на доц. Ланджев да подкрепят благородното начинание!

Дарение може да направите на страницата на фонда:  
http://www.cilsbenefactors.org/boris.htm

Галерия снимки от Да подкрепим фонда в памет на доц. д-р Борис Ланджев ...