Студентите от „Икономика на транспорта“ се явиха на държавен изпит

вторник, 01 юли 2014 12:07

Държавен изпит на бакалаврите от специалност „Икономика на транспорта“ се проведе в аудитория 2007. За пръв път изпитният формат бе тест и на него се явиха около 80 студенти. В залата бяха и проф. д.ик.н. Христо Първанов, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, Христо Христов, създател и изпълнителен директор на компанията за международен транспорт и спедиция „Дискордиа“, доц. д-р Виолета Мутафчиева, ръководител на катедра „Икономика на транспорта“, преподаватели.

В изпитната зала

Днес е важен ден за вас, някой би казал „време разделно“, защото влизате в залата като студенти и ще излезете от нея като специалисти, каза на бакалаврите проф. д.ик. н. Христо Първанов. Нека успешният държавен изпит бъде и своеобразен мост на вашето обучение към практиката, пожела деканът.  

Проф. Христо Първанов (на катедрата) пожелава успех на студентите

Искам да ви дам увереност и настроение за следващите часове, както и да ви помогна за следващите години, каза Христо Христов, който представи пред студентите другата страна от „моста“ – практическата реализация. Много от вас с нетърпение чакат да влязат в голямото състезание на живота, посочи  изпълнителен директор на  "Дискордиа" и представи пред бъдещите специалисти етапите на успешната кариера в транспортния сектор. Вие имате големи перспективи и възможности, защото нашият бранш има нужда от млади и умни хора с голяма мотивация, изтъкна още Христо Христов.

Христо Христов

След началото на държавния изпит студентите имаха три часа, за да попълнят тестовете с 60 въпроса – последните за бакалавърската степен на висшето им образование.  Завършилите специалността след това ще могат да намерят практическа реализация в държавните и частните фирми на отделните видове транспорт, в логистични и спедоторски фирми, в представителствата на компании с международна транспортна дейност, в индустриални и строителни фирми, в транспортно-спедиторски организации  и др.

Последен изпит

Галерия снимки от Студентите от „Икономика на транспорта“ се явиха на държавен изпит ...