Международна конференция "Ползватели на пътя в безопасност"

четвъртък, 12 юни 2014 13:01

Катедра "Икономика на транспорта", съвместно с Института за изследване, образование и развитие "Отворена младеж", организира международна конференция на тема: "Ползватели на пътя в безопасност". Във форума участваха над 70 представители на организации от различни страни - от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на образованието и науката, Главна дирекция "Национална полиция", от неправителствени организации от България, Словения, Словакия, Италия и Полша.

По време на конференцията

Основна тема на докладите и дискусиите бе насърчаването на безопасността за движение по пътищата и подобряване на достъпността на пътната мрежа в Югоизточна Европа. Бяха представени резултатите от предприетите действия в региона по проект ROSEE – „Пътна безопасност в районите на Югоизточна Европа“.  Участниците в конференцията бяха приветствани от Мирослав Мазнев, зам.-министър на регионалното развитие.

В голмата конферентна зала

В доклада си доц. Христина Николова от катедра "Икономика на транспорта" насочи вниманието към икономическата оценка на външните разходи, направени вследствие на транспортните произшествия. 

На кръгла маса под надслов: "Ползватели на пътя в безопасност" бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството с неправителствени организации при обучението на водачи на моторни превозни средства и в училищата и университетите. Модератор бе Катарина Мозина от AMZS, Словения, а сред участниците бяха Чавдар Здравков от Министерството на образованието и науката, Валентин Панчев от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Роберт Щаба от Zavod Varna Pot,  Словения  и др.

Презентация

 

Галерия снимки от Международна конференция "Ползватели на пътя в безопасност" ...