Преподаватели участваха в международната конференция „Нови знания за нови хора“

сряда, 04 юни 2014 17:09

Преподаватели от катедра „Публична администрация“ участваха във втората международна конференция „Нови знания за нови хора“, която се проведе в края на май в Охрид, Македония. Форумът бе организиран от консорциум от университети от Македония, Сърбия и Черна гора и бе вторият от поредицата „Знанието - капиталът на бъдещето“ .

Представените доклади от доц. д-р Александър Вълков и доц. д-р Евгения Пенкова от катедра „Публична администрация” анализираха проблематика, свързана с икономически и социални аспекти на човешкото развитие. Интерес и оживена дискусия предизвика въпросът за параметрите на специфичния „балкански модел“ в политиките и инструментите за въздействие върху образователния и здравния статус в развитието на човешкия потенциал. 

Инициирани бяха съвместни научни прояви с участие и на студенти. Преподаватели и студенти от специалност „Публична администрация“ бяха поканени да участват в есенната школа на Европейското училище по мениджмънт в Скопие, на която ще се представят изследователски подходи и методология на  научно писане.  

Докладите са публикувани в Journal of Knowledge (V.1,2,3/14 – ISBN 1857-923Х), който е достъпен на сайта на Института за менаџмент на знаењето – Скопје (www.ikm.mk), както и на www.japmnt.com.

Галерия снимки от Преподаватели участваха в международната конференция „Нови знания за нови хора“ ...