Отборът ни по право с второ място на престижно междууниверситетско състезание

четвъртък, 24 април 2014 10:39

Отборът на нашите млади юристи се класира на второ място в Междууниверситетското състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право. Състезанието се проведе в  Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград, и в него взеха участие 14 отбора от 7 юридически факултета в страната – УНСС, СУ „Св. Климент Охридски“, ЮЗУ, Пловдивския университет, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ВСУ „Черноризец Храбър“ и Бургаския свободен университет. Екипът на нашия университет бе в състав: Ивайло Кънев, V курс (капитан),  Александър Нанов, V курс, Александра Ваклинова, V курс, и Полина Христова, IV курс.

Отляво надясно: ас. Георги Георгиев, преподавател по търговско право в УНСС, Инайло Кънев, Александър Нанов, Александра Ваклинова и Полина Христова

Отборите имаха по два часа, за да се справят със зададения казус. След неговото решаване бе направена симулация на дело с по два отбора – ищец и ответник. В първия кръг нашите представители победиха колегите си от Бургаския свободен университет, а на финала се срещнаха с единия от отборите на СУ „Св. Климент Охридски“, на които отстъпиха при изключително оспорван юридически двубой.

Победителите получиха грамоти от организаторите и статуетки на Темида, а нашите юристи бяха специално поздравени от съдиите за представянето си.

Грамотата на нашия отбор

Четири седмици по-късно се проведе и финалната фаза на Националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право в софийската Съдебна палата. В квалификациите участваха 30 отбора  от 7 юридически факултета в страната, а на финала се класираха 8 отбора, между които и нашият. Присъстваха над 100 души – съдии, организатори, участници и гости, а състезанието бе открито от проф. д-р Огнян Герджиков. Нашият екип претърпя загуба от отбора на СУ „Св. Климент Охридски“, който спечели и състезанието.

По време на националното състезание в Съдебната палата

 

 

Галерия снимки от Отборът ни по право с второ място на престижно междууниверситетско състезание   ...