Шанс за развитие в динамичната бизнес среда на EY България

четвъртък, 10 април 2014 10:19

Ernst and Young Bulgaria и Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МРЦК) организираха публична лекция, на която студентите се запознаха с работата и политиката на фирмата EY Bulgaria и получиха информация за стажантските програми и възможностите за работа.

Лекцията откри доц. д-р Йордан Близнаков, директор на МРЦК, който благодари на Ernst and Young Bulgaria за дългогодишното ползотворно сътрудничество с университета.

Доц. д-р Йордан Близнаков и Надя Михова

 Основните направления в работата на фирмата представи Надя Михова, мениджър “Човешки ресурси” на EY. Тя изтъкна, че приоритет е инвестирането в младите хора, в тяхното образование и развитие, което е в основата на най-важната фирмена амбиция – изграждането на по-добър работен свят. Ernst and Young България е част от световния гигант EY – една от четирите най-големи консултантски фирми в света, с офиси в 150 държави. У нас екипът на EY включва 219 души, а услугите на фирмата са разпределени в няколко направления: бизнес консултации, финансов одит, корпоративни финанси и данъчен консултативен отдел.

По време на лекцията в голямата конферентна зала

Лекторът поясни, че стремежът към разнообразие е една от основните характеристики на EY. Работата при тях включва комуникация със служители от различни националности и с различни интереси, а това е стимулът, който кара хората да мислят “извън кутията”. “Консултативният бизнес е много динамичен и това обяснява бързото развитие в него”, посочи Михова. Тя се спря и на стажантските програми във фирмата, като подчерта, че за тях най-важни са т. нар. меки умения –  за работа в екип, самоконтрол, позитивизъм и желание за развитие.

Галерия снимки от Шанс за развитие в динамичната бизнес среда на EY България  ...