Необходими уроци по лидерство

сряда, 09 април 2014 14:03

Студенти от университета получиха уроци по лидерство от Никола Треан, изпълнителен директор на АУРУБИС България АД -  втората по обем на приходите и най-печелившата металургична компания у нас. Срещата се проведе в голямата конферетна зала и бе организирана от „Заедно в час“ и АУРУБИС България АД, със съдействието на Междууниверситетския център за развитие на кариерата. В дискусията участваха и Евгения Пеева, изпълнителен директор на „Заедно в час”, и Мануела Дюлгерова-Тотева, мениджър „Комуникации” в АУРУБИС.

Отдясно наляво: Евгения Пеева, Никола Треан, Мануела Дюлгерова-Тотева

Присъстващите се запознаха с мисията на неправителствената организация „Заедно в час” и работата в АУРУБИС България. А за това какво е да бъдеш лидер в една от най-успешните компании в страната, какви качества са необходими и как се управлява екип от 800 души, студентите научиха от Никола Треан. Първият му урок започна от липсата на планиране и завърши със съвета: „Извлечете полза от всичко, което знаете“. Според  изпълнителния директор на АУРУБИС,  у нас се работи добре в екип, като всяка компания има нужда от хора със свежи идеи и добра мотивация.  Не се страхувайте от предизвикателствата, бъдете проактивни, призова Треан студентите.

Студентската аудитория

Лекторът посочи също, че управлението на бизнеса „не е трудно, стига да не се страхуваш да търсиш иновациите“, пазарът е „променлив и затова е необходимо да се прилагат новости“, а стремежът на всеки трябва да е „да бъде на точното място в точното време“.

За своята дейност като лидер на пазара Никола Треан получи сертификат от Евгения Пеева, изпълнителен директор на „Заедно в час”.

Галерия снимки от Необходими уроци по лидерство  ...