Наш студент с успешно участие в WorldMUN 2014

понеделник, 31 март 2014 10:58

Богдан Панайотов, IV курс в специалност „Международни икономически отношения с преподаване на английски език“ и зам.-председател на СНЦ “ЕГО ПОЛИТИКО”, участва в най-известната международна конференция тип „Модел ООН“ – WorldMUN 2014. Форумът бе организиран от Харвардския университет и се проведе в Брюксел. Студентът от нашия университет бе единственият българин на международното събитие, което събра около 2000 студенти от цял свят - от  Харвард, Йейл, Принстън, Станфорд, Сорбоната, Кембридж, Оксфорд и др.

Богдан Панайотов по време на форума

На форума Богдан Панайотов се „превъплъти“ в ролята на Андре Жамбон Сент-Андре в Комитета за обществено спасение през 1793 г. по време на Френската революция. Участието му не остана незабелязано и в хода на продължителните дебати той успя да разпише няколко директиви с конкретни мерки за подобряване на тежкото положение във Франция, които бяха одобрени с абсолютно мнозинство и приложени за разрешаване на тежката ситуация.

“Най-голямата награда за мен е участието в подобен форум на световно равнище, където студенти от най-престижните университети по света търсят решение на конкретен казус. Натрупаният опит, развитите умения за дебатиране и разрешаване на кризисни ситуации са най-ценното, което човек извлича от участието си в WorldMUN 2014”, сподели Богдан Панайотов.

Галерия снимки от Наш студент с успешно участие в WorldMUN 2014 ...