Среща с Дан Мур, президент на „Southwestern Advantage"

петък, 28 март 2014 14:32

Дан Мур, един от най-успешните мениджъри в света и президент на известната американска компания „Southwestern Advantage”, изнесе публична лекция в университета. Той дешифрира пред студентите възможностите за това „Как да бъдеш успешен“.

Лекторът изтъкна, че едно от най-важните неща в живота е „да обичаш и да знаеш, че си обичан“. Чрез примери конкретизира как най-известните и успелите в света като Бил Гейтс или Джоан Роулинг са постигнали това. За да не обезкуражи аудиторията Дан Мур напомни, че не може да се живее без падове, но страхът от провала е погрешен.  „Когато искаш нещо силно, не си позволявай да мислиш, че не можеш да се справиш”, каза той.

Дан Мур

Ключът към успеха е „да водиш разговор със себе си, защото така изграждаш представата за  човека, в който искаш да се превърнеш”, посочи мениджърът и допълни: „Бъдете винаги добри приятели със себе си“.  Дан Мур изтъкна, че формулата за успех се състои от: постоянство в преследването на целта, умението да знаеш какво и защо го правиш и липсата на страх от провал.

Вие сте бъдещето, то е във вашите ръце, обърна се към студентите лекторът.

Лекторът и студентите

Компанията  „Southwestern Advantage” има близо 160 годишна история. Работи с млади студенти, които продават книги и софтуер чрез т.нар. метод от врата на врата. В летните програми на Southwestern всяка година участват между 2500 и 3000 студенти от цял свят. Те са независими търговци, а не наемни работници и развиват свой собствен бизнес. Възнаграждението им е според осъществените продажби и постигнатите резултати. Идеята е студентите да придобият увереност и опит в бизнес контактите, което им помага за бъдещите професионални успехи.

Дан Мур е завършил Харвардския университет. Сега обучава в компанията над 70 000 души на това как да създадат свой бизнес и да постигнат целите си. Изнася лекции в различни университети в света - Vanderbilt University, the University of Florida, the University of Nebraska, the University of Kentucky, the University of British Columbia, Cambridge University, Strathclyde University, and the University of Edinburgh. Силно вярва, че бъдещето на бизнеса се създава всеки ден в умовете и сърцата на предприемчиви млади хора, които търсят възможност да бъдат това, към което са се устремили.

Галерия снимки от Среща с Дан Мур, президент на „Southwestern Advantage"   ...