Кръгла маса на тема: "Инструменти на Европейския съюз за финансиране на образователни политики и дейности”

петък, 14 март 2014 11:08

В малката конферентна зала на университета се проведе кръгла маса на тема: „Инструменти на Европейския съюз за финансиране на образователни политики и дейности”. Форумът  бе организиран по инициатива на Института за следдипломна квалификация – отделение при УНСС.

В кръглата маса взеха участие представители на нашия университет, Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО), Българската търговско-промишлена палата, учебни центрове, държавни институции и фирми. Целта бе да се обсъдят нови идеи за проекти, партньорства и алианси за кандидатстване за средства от фондовете на ЕС през новия програмен период.

Форумът бе ръководен от доц. д-р Иван Стойчев, директор на Института за следдипломна квалификация

Приветствие до участниците направи проф. д-р Веселка Павлова, заместник-ректор на УНСС. Тя определи разглежданата тематика като изключително важна.

Проф. д-р Веселка Павлова (в средата) приветства участниците в кръглата маса

Презентация на тема „Приоритети на оперативната програма „Наука, образование и интелигентен растеж” направи Ангел Петров, държавен експерт от Министерството на образованието и науката, ГД СФМОП, а Людмил Манев, управител на Европейския център за качество, представи  „Възможности за участие на българските институции и организации в Програма „Еразъм”.

Галерия снимки от Кръгла маса на тема: "Инструменти на Европейския съюз за финансиране на образова ...