Най-много от авторите в специалното издание за 9 май ще са наши студенти

четвъртък, 27 февруари 2014 9:29

Повече от една трета от авторите, които ще подготвят третото издание на студентския вестник по случай Деня на Европа 9 май, са от нашия университет.  Шестимата възпитаници на УНСС са сред шестнадесетте, избрани от Информационното бюро на Европейския парламент в България за списването на специалното издание. Те са и измежду 110-е студенти от български и чуждестранни университети, които участваха в конкурс със свои есета по темите:  „Европейски избори май 2014 г. Този път е по-различно?“ и „Избори за Европейски парламент. Защо моят глас има значение?“. Шестимата от УНСС са най-големият университетски екип, спечелил авторска „квота“ във вестника.  

Нашите студенти-автори са Яна Младенова, III курс „Макроикономика“, Станислава Дамянова, магистър „Международни отношения: Международна публична администрация“, Йоана Димитрова,  магистър „Право“, Петя Гергова, II курс „Икономика с чуждоезиково обучение“, Михаела Маркова, магистър „Икономика и управление на човешките ресурси“, и  Димитър Черкезов, I курс в направление „Политически науки“.

Избраните студенти ще посетят Европейския парламент в Страсбург на 11—13 март, за да се запознаят с институцията и с нейното функциониране и да подготвят своите материали. Специалното издание ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2014 г.

Галерия снимки от Най-много от авторите в специалното издание за 9 май ще са наши студенти  ...