Студентски бизнес форум

понеделник, 24 февруари 2014 11:46

За четвърта поредна година списание Ентърпрайз проведе ежегодния си форум в УНСС. Събитието бе насочено към бакалаври и магистри, желаещи да се реализират успешно на трудовия пазар. Форумът бе осъществен съвместно с Бизнес клуба на университета, Института за предприемачи на Сиско и Студентския съвет.

Гост-лектори на форума бяха Иван Иванов, изпълнителен директор на LG България, Светлан Станоев, основател и управляващ партньор на Института за предприемачи на Сиско,  Ангел Иванов, Хюлет-Пакард глобъл деливъри център, и Васил Стрелков, ръководител контрол и планиране на Аурубис България. Водещ и представител на списание Ентърпрайз бе Надя Гогова.

По време на форума

Лекторите представиха компаниите и професионалния си път, дадоха ценни съвети на студентите, посочиха кои умения са им помогнали в кариерното израстване. Основният акцент в последвалата дискусия бе връзката бизнес-университет и необходимостта от синхронизиране на академичните познания с практическия опит.

Въпроси от залата

„Не очаквайте, а искайте. Търсете и искайте това, което ви се полага – няма нищо срамно“, обърна се към студентите Иван Иванов. Обучението не е временен проект, а успехът се дължи на постоянно надграждане, на идеята за това човек никога да не изостава от съвременните тенденции и случващото се, изтъкна той.

Васил Стрелков бе категоричен, че в големите фирми с традиции има проблем със закостенялото мислене и неефективността, поради което там има нужда от млади хора с идеи. В такива компании винаги има поле за промени и оптимизация, посочи той.

За своята кариерна трансформация от технологичен специалист и мениджър, отговорен за бизнес процесите в екип от над 1000 души, разказа Ангел Иванов от Хюлет-Пакард глобъл деливъри център.

В аула "Максима"

Галерия снимки от Студентски бизнес форум ...