Благотворителен спортен турнир “Да помогнем на Меги”

понеделник, 24 февруари 2014 10:56

Студентският съвет при университета и катедра “Физическо възпитание и спорт” организираха благотворителен турнир в зала “Бонсист”. Той бе част от инициативата “Да помогнем на Меги” - благотворителна акция в подкрепа на Мадлен Стоилова, студентка в УНСС. На събитието присъстваха и преподаватели от университета

В турнира взеха участие студенти и от Техническия университет, УАСГ, НБУ, СУ „Св. Климент Охридски“, НМА, както и от Университета по хранителни технологии,  Аграрния университет и Медицинския университет в Пловдив. Първо се проведе демонстративна футболна среща между организаторите, председателите на студентските съвети от висшите училища и приятелите на Меги, инициирали кампанията.

По време на турнира

Във футболните състезания взеха участие общо 18 отбора, при волейбола  – 12, баскетбола - 9, а броят на индивидуалните участници в срещите по тенис на маса беше 20.

Подобен благотворителен турнир се организира за втори път и добрата новина е, че тази година участниците са два пъти повече от миналата, съобщи председателят на Студентския съвет Антоан Шотаров. Таксата за участие бе 10 лв., събраната сума в края на турнира бе над 3000 лв. В благотворителните надпревари се включиха повече от 200 души.

Помощ за Меги

В кампанията участва и доц. д-р Емилия Георгиева, зам.-ръководител на катедра „Икономикс“, която обяви дарение на своите студенти. Сумата бе внесена в касата “Да помогнем на Меги”.

Галерия снимки от Благотворителен спортен турнир “Да помогнем на Меги”  ...