Студенти и специалисти обсъдиха какво е да се гради кариера

понеделник, 17 октомври 2011 0:00

В тридневен формат АИЕСЕК България събера на едно място представители на успешния бизнес в страната и студенти от УНСС. Целта на организираното събитие THINK Today ("Мисли днес") бе да се поставят реалистични очаквания пред младите хора за това, какво е да се гради кариера в България и как да се подготвят за нея от сега.

„Не поемаме отговорност да ви дадем отговори, това е ваша отговорност. Нашата е да ви предизвикаме за размисъл", каза при откриването на форума Павел Пейчев, отговорник на АИЕСЕК България за комуникациите на национално ниво. „Срещата е ориентирана към кариерни области, при които лидерските умения са особено важни", посочи доц. Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, който поздрави участниците от името на ръководството на УНСС.

През първия Ден на предприемачеството студентите станаха съпричастни на проблема за страстта в работата, клопките на новостартиралия бизнес, предприемачът в голямата организация, онлайн маркетинга и интерактивната реклама чрез презентациите на Виктор Манев (един от учредителите на АЙЕСЕК България), Павел Панов, Георги Малчев (с 15 години зад гърба си в стратегическия маркетинг), Цветелина Тонева (специалист по стратегическо планиране, анализ и пазарните тенденции), Светлин Станоев (финансов директор на Орбител). През втория и третия ден бяха представени кариерата на одитор (Калин Блажев, мениджър в белгийската финансова група КВС), работата в банковия сектор (Васил Христов, член на УС и зам.-изпълнителен директор в ПИБ), дейността на финансовия мениджър (Красимир Иванов). Студентите чуха и мнението на успешни финансисти като Росен Георгиев, Георги Малчев, Петя Попова-Чиликова и Добрин Миревски - всички с отговорни професионални позиции и сериозен опит в областта на маркетинга. Бяха обсъдени въпросите, които всеки бъдещ маркетинг или финансов специалист или предприемач трябва да зададе преди да започне своята кариера.


Доц. Йордан Близнаков (вляво) открива тридневната среща, ръководена от Павел Пейчев (вдясно).
Участниците във форума, който се проведе в аула "Максима" на университета.

Галерия снимки от Студенти и специалисти обсъдиха какво е да се гради кариера  ...