Студентска научна конференция обсъди ключова за страната ни тема

сряда, 19 октомври 2011 0:00

На 18 октомври в голямата конферентна зала на УНСС официално бе открита юбилейната студентска научна конференция на тема: „Европейски перспективи на България - финансова стабилност и устойчив растеж". Студентският научен форум бе организиран по случай 20-годишнината от създаването на Студентския съвет, в сътрудничество с Финансово-счетоводния факултет на УНСС. Събитието се проведе под патронажа на ректора на университета - проф. д-р Борислав Борисов и бе финансирано от фонд "Научно-изследователска дейност" на УНСС.

Проектът е продължение на миналогодишната международна студентска научна конференция "Европейски съюз 2020", както и на традиционно провеждания от 2005 г. "Младежки икономически форум", утвърдил се като едно от най-престижните събития в УНСС и сред значимите студентски инициативи в страната.

Идеята на тазгодишното издание на форума бе да се чуе гласът на студентите по актуалната проблематика в национален и европейски контекст. Възпитаници на УНСС от всички курсове и техни колеги от други университети представиха разработки по ключовата за страната ни тема в три работни панела: „Присъединяване на България към Еврозоната. Състояние и перспективи", „Проблеми на счетоводството и анализа в България във връзка с интегрирането й в европейските структури и системи" и „Хармонизиране на системите за финансов контрол в България с международните професионални практики". От всички участници бяха подбрани най-актуалните и провокативни творчески виждания на колегите, които представиха гледните си точки в трите панела непосредствено след пленарната сесия, а докладите им ще бъдат публикувани в специален научен сборник.

Наличието на интерес след студентите към подобни събития дава основание за екипа на Студентския съвет да продължи организирането на ежегодни студентски научни конференции в УНСС.

Галерия снимки от Студентска научна конференция обсъди ключова за страната ни тема ...