Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство

петък, 20 декември 2013 17:01

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев награди победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство, което се проведе на 14 декември в Тестовия център на УНСС. На церемонията в зала „Тържествена“ присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“,  доц. д-р Атанаска Тенева, зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат за София-град, Бойко Костов, председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС), Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), преподаватели и родители на отличените ученици. В националното състезание, организирано от УНСС със съдействието на НТБГ, участваха повече от 300 ученици от 25 професионални гимназии в България.

Проф. д-р Огнян Симеонов (на трибуната), вдясно от него: Емилия Иванова, проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Атанаска Тенева, Ваня Кастрева

Четиринадесетте учениците, показали най-високи резултати и класирали се от първо до пето място, получават сертификат от нашия университет, с който им се признава оценка „Отличен“ 6 за кандидатстудентския изпит в поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2014/2015 г., обяви пред присъстващите Проф. д.ик.н. Стати Статев. Ректорът определи провелото се първо по рода си състезание като показателно за задълбочаващите се връзки между висшето и средното образование и изрази увереност, че този опит за национална селекция ще бъде приложен успешно и в други професионални направления на университета. Това е възможност да приемам за студенти не само най-добрите, но и най-мотивираните, изтъкна той. Проф. Статев благодари на организаторите и посочи, че проф. д-р Огнян Симеонов е основният двигател за задълбочаване на университетските връзки със средното образование. Ректорът акцентира също, че победителят в състезанието Ивиана Младенова е постигнала максималният резултат от 240 точки и изрази увереност, че след четири години тя ще демонстрира същия отличен резултат, дипломирайки се в университета.

Бъдещи студенти в УНСС

Разбрах, че има ученици, които вече са студенти на УНСС и вие сте повод за нашата радост и гордост, защото доказахте, че имате цели и стандарти, към които се стремите, заяви доц. д-р Атанаска Тенева, зам.-министър на образованието и науката. Тя поздрави ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев и директора на НТБГ Емилия Иванова за проведеното състезание и съобщи, че победителите в него ще получат от МОН специално издание за България. 

Зам.-министърът на образованието и науката доц.д-р  Тенева

Най-големият икономически университет се обърна към най-голямото икономическо училище в страната, заяви Емилия Иванова и благодари на ректора на УНСС за проведеното състезание и огромната привилегия за успелите в него ученици да станат студенти в университета (на снимката долу).

Дано това начало има своите последователи, защото успешната инициатива доказва, че когато висшето и средното образование са заедно, постиженията са на висота, отбеляза в приветствието си и Ваня Кастрева. Следвайте мечтите си, побеждавайте, обърна се към абитуриентите в залата Бойко Костов и обяви, че победителите ще получат от името на ИДЕС по две книги специализирана литература.

Бойко Костов приветства победителите в състезанието

Проф. д.ик.н. Стати Статев връчи сертификати на отличниците в състезанието – бъдещите студенти в университета.  Класираната на първо място Ивиана Младенова изтъкна, че е горда като ученичка на НТБГ и още по-горда – като бъдеща студентка в УНСС.

Победителката Ивиана Младенова

Ректорът на УНСС връчи сертификатите на победителите в състезанието

На второ място бе класирана Моника Борисова, трето място заеха трима ученици,, на четвърто бяха класирани четирима, а на пето – петима.

Отличените с ректора проф. Статев

Галерия снимки от Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по финанси  ...