Дарение на словашкия посланик

вторник, 17 декември 2013 11:10

Посланикът на Република Словакия Н.Пр. Мариан Якубоци дари на нашия университет първите три тома от книгата „Предприятие и предприемачество” на известния проф. д-р. Щефан Кашай, член на Европейската академия на науките и изкуствата, учен, предприемач и педагог, председател на Надзорния съвет на IDC Холдинг.

Ректорът на УНСС Проф. д.ик.н. Стати Статев благодари на дипломата и изрази увереност, че когато бъдат издадени четвърти и пети том на книгата, те също ще станат притежание на УНСС.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев (вдясно)  и посланик Мариан Якубоци

Ректорът съобщи, че проф. Кашай е поел ангажимент да изнесе публична лекция в нашия университет през следващата година и подчерта, че неговите трудове ще бъдат включени в обучението по предприемачество.

През ноември УНСС и Икономическият университет в Братислава подписаха споразумение за сътрудничество по време на официалната визита на Росен Плевнелиев в Словакия в присъствието на президентите на двете страни. Сключено бе и споразумение за мобилност на студенти и преподаватели между двата университета, което е особено важно, отбеляза проф. Статев.

По време на разговора в кабинета на ректора

Словакия и България имат сходен път на развитие през последните десетилетия, посочи посланикът. Той изтъкна, че мобилността и обмяната на опит в академичната сфера са важни за бъдещия просперитет на двете страни. Н.Пр. Якубоци изрази увереност, че взаимоотношенията между УНСС и Икономическия университет в Братислава са  особено важни и призова студентите от нашия университет да използват възможността заедно със своите колеги от словашкия икономическия университет да работят заедно по различни проекти на Европейския съюз.

Ректорът и посланикът обсъждат възможностите на бъдещо сътрудничество.

Галерия снимки от Дарение на словашкия посланик  ...