Ректорът връчи почетни грамоти на двама студенти

понеделник, 16 декември 2013 15:47

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи грамота на Кристиан Ваклинов, I курс, поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол”. Тя бе присъдена на студента за достойната гражданска позиция, за проявената силна воля при отстояването на благородната социална кауза – възстановяването на влака Добринище-Якоруда, и за утвърждаване доброто име на УНСС.

Ректорът връчва грамотата на Кристиан Ваклинов

Почетна грамота получи и Моника Иванова, IV курс, специалност „Икономика с преподаване на английски език“ за спечелената стипендия на фондация „Еврика“ за учебната 2013/2014 г. в областта на икономиката на името на акад. Евгени Матеев и за утвърждаване доброто име на УНСС. Проф. Статев поздрави студентите и сподели, че който има кауза и вярва в нея, постига резултати и успява.

Проф. д.ик.н. Стати Статев поздравява Моника Иванова

Кристиан съдейства за пускането на вечерния влак по теснолинейката от Добринище до Якоруда, който бе спрян за период от 2 години. Благодарение на първокурсника той отново ще бъде в списъка с влаковете, които ще се движат от 16 декември 2013-а до края на 2014 година. Хиляди учещи и работещи са му благодарни. Студентът постигна този успех, след като писал до премиера доц. Пламен Орешарски. „От пътуванията си и разговорите си с хора, разбрах какъв е проблемът. Направих анкета сред пътуващите и събрах информация, от която научих колко хора се движат, на каква възраст са и кой ще пострада от липсата на влак. Изградих ясна представа за състоянието на линията и нейната необходимост за местните. Те ме помолиха за помощ. Писах до различни институции безуспешно, но накрая писмото ми стигна до премиера и молбата ми бе одобрена. Радвам се, че успях, защото каузата е осъществена.”

Двамата наградени студенти с ректора на университета

Четвъртокурсничката, която спечели престижната стипендия на фондация „Еврика“ сподели, че е очаквала да има голяма конкуренция, но е била уверена във възможностите си и е решила да опита. Била е сред шестимата финалисти, които накрая успява да победи, въпреки че всички са били достойни конкуренти. „Бях благодарна и се чувствах разбрана. В България има хора, които ни оценяват и се интересуват за науката, младите хора и тяхното развитие.”

Галерия снимки от Ректорът връчи почетни грамоти на двама студенти ...