Наша студентка с престижна именна стипендия

четвъртък, 12 декември 2013 12:12

Нашата студентка Моника Иванова спечели престижната стипендия на фондация „Еврика“ за учебната 2013/2014 г в областта на икономиката на името на акад. Евгени Матеев.

Моника е студентка в IV курс, специалност „Икономика с преподаване на английски език“. В биографията й вече са записани много национални и международни отличия, участия в научни форуми, победи в европейски конкурси, дори успешен бизнес в университет в Ирландия. Името на момичето се свързва и с организации като ЮНЕСКО, студентската общност „Еразъм“, Европейската комисия, Европейския парламент, Института за пазарна икономика, както и с някои от водещите фирми на световния пазар. Според студентката обаче най-голямото признание, което е получавала досега, при това при особено голяма конкуренция, е стипендията на фондация „Еврика“. Моника Иванова винаги е изтъквала принадлежността си към своя университет, УНСС също се гордее със своята студентка.

Моника Иванова с проф. д.ик.н. Росица Чобанова

Преди дни в Националния политехнически музей в София се състоя и традиционната среща на първенците от проведените конкурси за стипендиите на имената на десетте видни наши учени с международно признание и принос към българската и световната наука. Най-изявените български студенти се запознаха и обмениха информация и опит. Моника прозвуча и от ефира на БНР, а призивът на водещата бе да запомним имената не само на известните учени, но и на техните следовници – отличените студенти.

По време на церемонията по награждаването в Националния политехнически музей

Галерия снимки от Наша студентка с престижна именна стипендия  ...