Нова магистърска програма „Бизнес с недвижими имоти“

вторник, 10 декември 2013 10:46

Катедра „Недвижима собственост“ обявява прием за обучение в ОКС „магистър“ за летния семестър на учебната 2013/2014 г. по специалност „Бизнес с недвижими имоти“, редовна форма, 2 семестъра, платено обучение.

За обучение се допускат бакалаври и/или магистри, независимо каква специалност, в кое висше училище и коя година са завършили (с изключение на професионалните бакалаври).

Учебните занятия се провеждат на модулен принцип (в събота и неделя). Прилага се формата на самостоятелна подготовка и консултации вместо традиционните лекции. Учебният график е разработен специално за работещи кандидати.

Специалността има интердисциплинарен характер. Учебният план включва дисциплини, с които се обхващат икономическите и управленските проблеми на недвижимата собственост през целия жизнен цикъл на недвижимите имоти – проектиране, изграждане, пазар и търговия, инвестиции и финансиране, управление на недвижими имоти (фасилити и пропърти мениджмънт) и др. Акцентира се върху качеството на обучението чрез съвременни методи, осъществявано от висококвалифицирани преподаватели и изтъкнати специалисти от практиката.

Прогрмата завършва със защита на магистърска теза по избрана от студента тема.

Завършилите магистърската програма „Бизнес с недвжими имоти“ получават европейска диплома за висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър“, която е международно призната.

Магистрите по „Бизнес с недвижими имоти“ могат да работят като: мениджъри в компании за недвижими имоти (инвестиционно-строителни, агенции за недвижими имоти, фасилити компании, пропърти компании и в техните регионални и национални сдружения); предприемачи, развиващи собствен бизнес в сектора на недвижимите имоти; анализатори на пазара на недвижими имоти; консултанти по реализиране на частни и корпоративни сделки с недвижими имоти; инвестиционни консултанти, оценители на недвижими имоти (след полагане на един допълнителен изпит) и др.

Галерия снимки от Нова магистърска програма „Бизнес с недвижими имоти“ ...