Бакалаври и магистри по “Икономика на туризма” и “Международен туризъм” получиха дипломите си

сряда, 04 декември 2013 0:00

Бакалаври по “Икономика на туризма” и магистри по “Икономика на туризма” и “Международен туризъм” получиха дипломите си на церемония в зала “Тържествена”. Присъстваха деканът на факултет “Икономика на инфраструктура” проф. д.ик.н. Христо Първанов, ръководителят на катедра “Икономика на туризма” проф. д-р Димитър Тадаръков, зам.-декънът по научноизследователската дейност проф. д-р Таня Парушева, родители и гости.

Проф. д-р Димитър Тадаръков пожелава успех на абсолвентката.

“Скъпи родители, изпитвам радост и вълнение пред вас и пред тези млади, красиви и умни млади хора, които вече са в една от шестте категории на завършващите висше образование в системата на България, където няма безработни. Няма безработен, завършил “Икономика на туризма”. С тези думи се обърна към абсолвентите проф. д-р Димитър Тадаръков. И отбеляза: “Това, което успяхме да ви предадем, сигурно е много малка част от това, на което практиката ще ви научи, но ви дадохме основата.”

В зала „Тържествена“

Магистрите, избрали да продължат с научната дейност, той приветства с “Добре дошли!”, а пред бакалаврите представи възможността да продължат с магистратура в катедра “Икономика на туризма”.

Проф. Христо Първанов (на трибуната), вдясно от него: проф. Таня Парушева, проф. Димитър Тадаръков и проф. Манол Рибов

Обръщение към студентите направи и проф. д.ик.н. Христо Първанов: “Вие завършвате най-конвертируемата специалност. Едно нещо не трябва да забравяте, независимо дали работите на руския или на европейския пазар – културата на работа е съставена от два компонента – образование и възпитание.”

Галерия снимки от Бакалаври и магистри по “Икономика на туризма” и “Международен туризъм” получиха ...