Студент от УНСС с награда за най-добър делегат на NAPOMUN 2013

вторник, 05 ноември 2013 11:43

Богдан Панайотов, IV курс, специалност “МИО с преподаване на английски език”, участва във форума Международен младежки модел на ООН NAPOMUN 2013, организиран в Клуж-Напока, Румъния, с помощта на университета „Бабеш-Боляй“. Нашият студент бе единственият български делегат. Активното участие в дискусиите и способността да убеждава и постига обединяване на различните позиции в Съвета за сигурност му донесоха награда за най-добър делегат, заедно с представителя на Китай.

Богдан Панайотов (в средата) с двамата съпредседатели на Съвета за сигурност NAPOMUN 2013 Александър Вензел, Католически университет в Льовен, Белгия (вляво), и Денис Шлепи, университет Бремен, Германия 

Правилата на модела не допускаха делегатите да представят позициите на собствените си страни и нашият студент представяше Великото херцогство Люксембург, което заедно с Австралия имат двугодишен статут на непостоянни членове на Съвета за сигурност за периода 2013-2014 г.

Темите, върху които работиха делегатите в четвъртото издание на младежкия модел на ООН от Клуж-Напока бяха конфликтът в Сирия и увеличаващото се влияние на Китай в Африка.

Богдан Панайотов

В хода на дискусиите в Съвета за сигурност Богдан Панайотов успя да обедини другите делегати по темата за конфликта в Сирия. Изготвената от него резолюция, бе подкрепена дори от постоянните пет членки на Съвета, което е рядко срещано явление в истинския живот.

Грамотата на Богдан Панайотов

Галерия снимки от Студент от УНСС с награда за най-добър делегат на NAPOMUN 2013 ...