Бакалаври и магистри от "Международни икономически отношения" получиха дипломи

сряда, 30 октомври 2013 10:20

Бакалаври и магистри от специалността „Международни икономически отношения“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в аула „Максима“.

Абсолвентите в аула "Максима"

Абсолвентите бяха поздравени от доц. д-р Иван Стойчев, в.и.д. ръководител на катедра „МИО и бизнес“, и проф. д.ик.н. Димитър Хаджиниколов, заместник-ръководител на катедрата. Вие казвате „сбогом“ на времето на големите надежди и се насочвате към времето на големите дела, изтъкна проф. Хаджиниколов. Той напомни, че „предприемачът трябва да движи напред цялото общество“. 

Церемонията започна с българския химн

„За хората, които са готови да работят, нещата се случват. Нищо не се постига бързо“, отправи послание към абсолвентите Златомир Сурлеков, председател на УС на „Виваком“. Той определи специалността „Международни икономически отношения“, която също е завършил, като „изключително важна“ и перспективна. Но успех ще имат само тези, които работят системно и упорито, сподели опита си Сурлеков и подчерта: „Хора като вас могат да дадат по-добри перспективи за страната“.

Златомир Сурлеков (на катедрата), доц. д-р Иван Стойчев и проф. д.ик.н. Димитър Хаджиниколов

Доайенът на катедра „МИО и бизнес“ доц. д-р Емил Химирски изрази убеденост, че възпитаниците на университета не отстъпват по нищо на завършващите най-реномираните висши училища извън страната ни. С много аплодисменти абсолвентите посрещнаха и думите на доц. д-р Весела Тодорова: „Човек може да има много знания, но да не може да ги „извади“ от себе си. Затова сами осъзнайте какви са вашите страхове и ще станете непобедими“.

Доц. д-р Весела Тодорова връчва дипломата на абсолвентка
Магистърът Димитър Иванов, отличник на випуска, благодари на преподавателите от катедрата 

 

 

Галерия снимки от Бакалаври и магистри от "Международни икономически отношения" получиха дипломи ...