ИДЕС гостува на УНСС

петък, 25 октомври 2013 15:59

Среща със студенти на тема ,,Насоки на развитие на счетоводната нормативна база” се проведе в голямата конферентна зала. Събитието, организирано от Финансово-счетоводния факултет, се   състоя само ден, след като ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев и Бойко Костов, председател на УС на Института на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС), сключиха рамков договор за сътрудничество между двете институции. На събитието присъстваха проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, Емил Евлогиев, зам.-председател на ИДЕС, проф. Бисер Славков, член на УС на ИДЕС и преподавател в катедра „Финансов контрол“, Росица Тричкова, член на ИДЕС и на Камарата на независимите оценители в България.

Нашият институт си партнира с Англия и Уелс (ICAEW), изтъкна Бойко Костов като успех в международната дейност на ИДЕС. Той се спря на провелия се през април Стратегически  форум за счетоводната и одиторската професия, коментира възможностите за създаване на нов закон за счетоводството, както и праговете за независим финансов одит.

Емил Евлогиев представи структурата на ИДЕС, разясни функциите на неговия  управителен и контролен съвет, очерта взаимодействието с Комисията за публичен надзор, Сметната палата, Института на вътрешните одитори, различни компании и др.

Студенти от Финансово-счетоводния факултет

Дейността на Учебно-методическия съвет при решаване на проблеми, възникнали в хода на одита на фирми, представи проф. Бисер Славков. За работата на Съвета за контрол на качеството на одиторските услуги говори пред студентите Росица Тричкова, която изтъкна, че одиторската професия е една от малкото, които се самоконтролират.

 

Галерия снимки от ИДЕС гостува на УНСС  ...